Vihreä lippu

Tässä blogissa kerromme, miten Kiirunatien ja Maauuninpolun päiväkodeissa osallistutaan Vihreä lippu -ohjelmaan. Luvassa on tarinoita,valokuvia, erilaisia tehtäviä ja vinkkejä matkan varrelta.

Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma mm. päiväkodeille ja kouluille. Se ohjaa meitä pitkäjänteiseen, tulokselliseen ja innostavaan toimintaan paremman ympäristön puolesta.
Tämä on meidän kaikkien yhteinen juttu!


tiistai 22. joulukuuta 2015

Vihreä lippu liehumaan!

On juhlan aika!

Kiirunatien toimintayksikössä on jo vuosien ajan tehty pitkäjänteistä työtä ympäristökasvatuksen parissa. Vuoden 2015 aikana olemme tavoitelleet Vihreän lipun tunnusta, jonka Suomen Ympäristökasvatuksen seura myöntää osoitukseksi korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä. Kiirunatien toimintayksikkö on yksi 19:sta päivähoidon yksiköstä, joille tunnus myönnettiin Suomessa joulukuussa 2015.

Vihreä lippu on kansainvälisesti tunnettu ympäristökasvatusohjelma ja kasvatusalan ympäristömerkki. Maailmanlaajuisesti ohjelmaan kuuluu yli 40 000 koulua. Toiminnassa lapset ja nuoret osallistuvat aktiivisesti niin projektien suunnitteluun, toteutukseen kuin tulosten arviointiinkin.

Kiirunatien toimintayksikössä vuoden 2015 teemana on ollut vesi eri olomuodoissaan. Lapset ovat saaneet tutustua veteen tutkimalla ja ihmettelemällä pitkin vuotta. Olemme käyneet läpi veden kiertokulkua, tutkineet vettä mm. mikroskoopeilla ja etsineet ja jakaneet tietoa vedestä. Ympäristöraati on kokoontunut säännöllisesti ja tehnyt mm. retkiä veden äärelle.

Ympäristökasvatustyöstä ja toiminnastamme olemme kertoneet tässä Kohti vihreää lippua –blogissa tekstein ja valokuvin. 

Kiirunatien toimintayksikössä juhlimme nyt myönnettyä Vihreää lippua virallisena Vihreän lipun päivänä 2.2.2016. Kerromme tulevasta juhlasta lähempänä. 


Iloisin terveisin

Kiirunatien päiväkoti

Maauuninpolun päiväkoti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti